Zondag 29 mei de Smaakmarkt

14:00 – 19:00 uur Smaakmarkt

De week wordt afgesloten met de welbekende Smaakmarkt in Wijk aan Zee. Al jaren maken SaWaZ en De Tip de Smaakmarkt mogelijk met vrijwilligers. Door Corona kon de Smaakmarkt afgelopen jaren geen doorgang vinden, maar nu mag het eindelijk weer! De Smaakmarkt in Wijk aan Zee is een traditionele dorpsmarkt waar mensen samenkomen om elkaar weer eens echt te ontmoeten. Tijd hebben voor een gesprek met bekenden of juist onbekenden onder het genot van een hapje en een drankje en muziek. Plaatselijke restaurants, mobiele keukens en liefhebbers bereiden er hun lekkerste gerechten: vers, smakelijk, met een verhaal en altijd met aandacht gemaakt. Je kunt er alles proeven of uitgebreid eten.

Het Tata Steel Symfonisch Blaasorkest treedt twee keer op tijdens de Smaakmarkt. Ze betreden op 16:30 uur en 18:30 uur het podium. Het Tata Steel Symfonisch Blaasorkest is een harmonieorkest. Het repertoire van het orkest bestaat voor een groot deel uit symfonische muziek, zowel origineel voor harmonieorkest geschreven als arrangementen van klassieke muziek.

Naast het Tata Steel Symfonisch Blaasorkest zal het Tata Steel Opleidingsorkest om 14:30 uur het podium betreden. Het Tata Steel Opleidingsorkest heeft als doelstelling de leerling muzikanten van jong tot oud te leren samenspelen om zo met de nodige orkestervaring door te stromen naar het Symfonisch Blaasorkest.