Wijk aan Zee’se topsport in optima forma!

Donderdagmiddag 30 mei
vanaf 14.00 uur

Dit oud-Hollandse spel is niet meer weg te denken bij Het Meifestival op Hemelvaartsdag. Onder kritisch toezicht van diverse stuurlui (aan wal), gooien deelnemers met een knuppel naar een ton dat aan een touw bevestigd is. In de ton zin een kat van pluche. Degene die de pluche kat van het touw afgooit wint het spel. Ook zijn er verschillende prijzen te winnen voor het behalen van de verschillende ‘Katknuppel Prestaties’; zoals de eerste deuk in de ton, de ton met precisie weten te ontdoen van de eerste stalen ring of de finale dreun geven waardoor de ton aan gruzelementen ligt.

Klaas de Koe en André Schennink verzorgen al jaren het voor Wijk aan Zeeërs traditionele ‘Katknuppelen’. Klaas en Dre maken het de ‘katknuppelaars’ mogelijk om op de donderdag met verzwaarde knuppels in hoge vaart een houten ton te torpederen.

Spelregels:
– minimaal 15 jaar of ouder
– ton niet stuk na 3 kwartier dan maakt de organisatie hem stuk (in verband met de duur van het spel)
– deelnemers kunnen instappen tot de eerste splinter van de ton af is.
– als een deelnemer stopt tijdens het spel word je naam geschrapt van het bord: niemand kan de knuppels overnemen
– aanvang spel 14:00 uur
– 2e ronde spel 15:30 uur
– 1 knuppel tijdens het spel € 2,50, 5 knuppels € 10,00

Voor meer informatie en inschrijven:
Klaas de Koe; mail Klaas direct via: info@kdek.nl

De gezelligste Hemelvaart beleef je in Wijk aan Zee!

Tijdens het katknuppelen waar deze lokale toppers ten strijde voor de felbegeerde Katknuppeltrofee zal ook weer gelijktijdig het programmaonderdeel Waar Schijt De Koe (niet te verwarren met Klaas) plaatsvinden. Deze twee leuke evenementen zullen worden begeleid worden door muzikaal talent, zo zal er ook dit jaar weer een meer dan gezellige band op het podium staan; te weten ‘The Workmates‘. Daarnaast kan men heerlijk kuieren over de jaarlijkse braderie, kortom een prachtige hemelvaart!